134 – Brugsuddeler Andersen kom fra en børnerig familie

Velkommen til min blog. Et vindue til mit forfatterskab – et forum for diskussion af emner, jeg finder interessante og aktuelle

Mens jeg synes, at jeg efterhånden har godt hold på fars familie, så havde jeg indtil i morges stort set ikke nogen anelse om mors familie. Jo, en anelse, som kommer af jævnlige famliebesøg med far og mor på Skive-egnen. Men om det var min morfars eller mormors familie, vi besøgte, ved jeg ikke. Oftest var vi på gården i Ørum hos onkel Johannes og onkel Thorvald og moster Trine, men også en del på en gård i Stoholm hos Kresten og Else.

Så fik jeg som sagt i morges et brev, som oplyser om Uddeler Anders Andersens herkomst. Han var ud af en børnerig familie – 11 søskende var de – og de levede alle og blev voksne.

Brevet fik jeg fra USA fra et tipoldebarn af  min bedstefars bror Johannes Andersen ved navn Erik Andersen. Så nu ved jeg, at det ikke kun er efterkommere af min far, vi finder i USA med også af min mor.

Her er det billede, han medsendte – og det er Anders Andersen, der står som nr. 4 i øverste række:

Erik Andersen har forsket flittigt i slægten og er nået til flg. om de mange søskendes videre livsløb:

Her skriver jeg lige et eller andet min far og jeg har fundet ud om Anders Larsens børn:

Johannes Andersen, 1865-1930, boede i Skive og Lyby, Viborg amt
Lars Andersen, 1867-1952, Tastum i Kobberup sogn
Maren Kirstine Andersen, 1869-1932, Kobberup sogn
Peder Andersen, 1871-1943, flyttede til Bjert, Sahl sogn
Hans Christian Andersen, 1873-1947, flyttede til Solgård i Fly sogn i Fjends herred
Kirstine Andersen, 1875-1955, flyttede til Lånum, Smollerup sogn i Fjends herred
Ane Andersen, 1876-1959, flyttede til Varde
Anders Andersen, 1879-1943, flyttede til Hulsig ved Skagen
Karl Marinus Andersen, 1881-1961, Tastum i Kobberup sogn
Christen Andersen, 1883-1973, Skive
Larsine Andersen, 1886-1973, Lyby/Jebjerg i Salling

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *