124 – fire generationer

Velkommen til min blog. Et vindue til mit forfatterskab – et forum for diskussion af emner, jeg finder interessante og aktuelle

Jeg var længe i vildrede med nedenstående billede og ville egentlig bede alle “gamle” Hulsigfolk stå mig bi i opklaringen af det. Jeg troede, at det forestillede: til højre min farmor og til venstre min faster Magdas mor, siddende med lille Janus på skødet. Og min onkel Lars stående i midten. Men det er ikke rigtigt. Jeg fandt selv ud af den rette sammenhæng, idet jeg i Simons Rolling ( lille egnsmuseum i Aalbæk) faldt over et avisudklip i Vendsyssel Tidende, hvor der under billedet står: 4 generationer.

Og kvinden til venstre i billedet er farmors mor Marie Houkjær. Det er eneste billede, jeg har af hende. Hun var gift med helten fra Helgoland, min oldefar Ole Houkjær ( Houkjær kaldet, han hed egl. Pedersen) – ham er der mange billeder af – eller rettere, han er afbilledet mange steder, men altid det samme billede.

Altså her er det: Marie Houkjær, lille Janus, Lars Hesselholt og Elise Pedersen.Fire generationer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *