84 – et par billeder

Velkommen til min blog. Et vindue til mit forfatterskab – et forum for diskussion af emner, jeg finder interessante og aktuelle.

I højre side kan man klikke sig ind på den kategori, man gerne vil læse om. Her er også mulighed for at finde ind på de forskellige måneders indlæg.  På min hjemmeside www.hesselholt.com kan man se og læse om de bøger, jeg har skrevet.

Hvem er kvinden på dette billede? Det burde jeg vide, for hun stod hele min barndom på bedstemors runde natbord – bordet arvede jeg. Og billedet. Men jeg ved alligevel ikke, hvem hun er, eller jeg har glemt det. Hun er familie sikkert. Men er hun datter af en af søstrene? Hvem?

Nu har jeg læsere i både Houkjær og Krøgh familierne ved jeg, så mon ikke nogen genkender hende. Eller folk i Hulsig kan måske huske, hvem hun er.

Jeg har skrevet til Gordon Albøge om et af de andre gådefulde billeder: det af min bedstemor med ukendt dreng, eller hendes søster med egen søn. Af Anna eller af Ingeborg. Måske kan han også svare på det her spørgsmål.

Lige pludselig slår det ned i mig, at det må være “Mie” – bedstemors søster Marie Larsen. Også hun var en smuk kvinde – det var alle i den familie. Jo, det kunne være hende, for hun var bestemt den, der stod bedstemor nærmest.

Og så er der endnu et billede, jeg er i tvivl om. Ikke i tvivl om, at bedstemor ( Anna Andersen på det tidspunkt) står længst til højre. Men hvor er hun? Det er bestemt ingen gård fra Skagen Landsogn. Er det en højskole? Nej, det synes jeg ikke.

Er der nogen af jer, der kender stedet?

Mormor ( Magdalene ) gik på Ollerup Højskole i 1901 – men bedstemor har aldrig talt om højskoler, og hun er jo desuden ikke nogen ung kvinde her på billedet. I København kom hun i “fine” kredse, blev f.eks. mere eller mindre adopteret af de to ugifte frøkener Kondrup. Nej, billedet her er fra hendes “jyske” periode, altså efter at hun forlod hovedstaden for at etablere sig som manufakturhandler, en beskæftigelse, søster Marie senere videreførte.

Her billedet:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *