47 – Hulsigbilleder


Tre søstre: fra venste: Kristine Houkjær, Marie Larsen og Anna Larsen ( eller måske Andersen – hvis billedet er efter 1937) – til højre Anna som ung ( min bedstemor, som jeg kalder hende, fordi hun giftede sig med min morfar Anders Andersen ( Brugsuddeler) – hun havde et interessant liv i København – billedet her er fra den periode.

Den gamle brugs, som den ser ud i dag – min fars første bil


Hulsig station før og efter Plesners ombygning

Hesselholtgården – taget 2011 –

Mads Houkjærs gård i Kandesterne – til højre: uddeler Andersen i sin butiksdør i 20’erne vil jeg tro.

Uddeler Andersen med familie ca. 1915 – Lille Vera Andersen ca. 1910 – og som ung pige.

Ole Madsen – en hædersmand – Peter Madsen – nok en hædersmand

Endnu en hædersmand – Christen Høgenhaug – og endnu en – Ole P. Houkjær

Kokholms hotel i 20’erne – så et lille indblik på vejenes tilstand, sådan så Ålbækvejen ud.

Ja, sådan så Ålbækvejen ud, når det regnede. Og her ser vi den lille skole Rannerød, hvor vore forfædre gik. en af drengene må være onkel Lars og en anden onkel Otto.
Indlægget vil blive udvidet om nogle dage. Jeg overlader skuden her til Ole nogle dage – han navigerer sikkert, til jeg atter er hjemme … jeg skal bl.a. på jagt efter billeder i det nordlige – regner med fangst.
Så er jeg her igen: Og vi får først et billede af Hesselholt, som den så ud i første del af 70’erne. Jeg står sammen med Otto Hesselholt, min farbror, der dengang drev gården. Det andet billede er af min farmors bedstemor – det var hende, der fortalte spøgelseshistorien til min farmor ( Elise) og hun er også Lars Hesselholts ( og min fars ) oldemor. Kristiane Krøgh hed hun og var gift med Chr. Krøgh – ham, der hængte sig, og som bl.a. stifter bekendstskab med i P. A. Gaardboes beskrivelser af egnen:
 

Nu skal vi til Hesselholtgården – her sidder i begyndelsen af det nye århundrede et ægtepar, der klarer sig godt. Hun er en  dyftig og effektiv landhusmor, og han er ud over at drive sin gård optaget af Sparekasse, Sygekasse, Strandfogedjob og Sognefogedarbejde. Kort tid efter dør han af lungebetændelse, som vi kan læse i Lars’ optegnelser:


Her ser vi en ganske særlig hulsigdame, ja, måske er hun endnu ikke flyttet til Hulsig, og så er hun jo en Ørumdame. Men hun kommer, så snart hun møder den unge Anders Andersen. Så vover de at flyttet til denne her tidligere så vilde og øde egn. Men nu er den jo på vej til at blive en mondæn del af kongeriget endda med flittige besøg af kongeparret. Og uddelerparret kommer med nye tanker, vil jeg tro. De har i al fald gået på højskole.  Magdalene ser så ung ud her på billedet. Måske er hun netop vendt hjem fra Ollerup. Et eller andet sted i mine mange gemmer, gemmer hendes Ollerup-poesibog sig, og når den findes, vil versene poppe op her.
 
Jeg er glad for at få billeder fra hulsigfolk og andre, der interesserer sig for egnen.
For en tid forlader vi Hulsigbilleder, men jeg vil løbende forfatte nye billedindlæg om Hulsig – så send endelig billeder. Min adresse er : marianne@hesselholt.com
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *